CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Snoekbaarsfilet op de huid gebakken met gesmoorde groente

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 12 stuk(s) snoekbaars van 100-120 gram
  • 24 stuk(s) kleine bospenen
  • 2 stuk(s) courgettes
  • 5 eetlepel(s) arachideolie
  • 6 gram geklaarde boter
  • 4 theelepel(s) bieslook
  • benodigde zout en peper

Snoekbaarsfilet op de huid gebakken met gesmoorde groente Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor.

Dep de vis droog op keukenpapier. Schraap de bospeen met een dunschiller en snijd in de lengterichting door.

Snijd de courgettes in de lengterichting doormidden en snijd de helften weer in repen van ongeveer 5-6 cm lang en 1 cm breed.

Gebruik alleen de stukken waar de donkergroene buitenkant van de courgette zichtbaar is.

Kook beide groenten gaar in een steelpan met kokend water en een beetje zout.

Giet de groenten af en koel ze even onder koud stromend water.

Neem de koekenpan en zet deze op hoog vuur.

Smeer de huidzijde van de snoekbaarsfilet goed in met olie,

maal peper en strooi er zout over. Doe hetzelfde aan de andere zijde.

Leg de vis met de huid aan de onderkant in de pan en bak totdat de vis voor 2/3 deel is gegaard. Dit zie je doordat het visvlees wit wordt.

Draai nu de filets om en gaar ze nog 2 min door. Leg de vis niet meer terug op de de huidkant, want dan zal het krokante van de huid verdwijnen.

Verhit de boter in een steelpan en smoor hierin kort de groenten totdat ze warm zijn. Schud de groente goed, zodat ze overal glanzen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

Schep de groenten op de borden en verdeel het botervocht uit de pan erover.

Leg hierop de snoekbaarsfilets met de huidzijde aan de bovenkant.

Garneer met bieslook.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen