CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Meloenschuim met ham

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 3 stuk(s) rijpe meloenen
  • 100 mililiter witte port
  • 24 plak(ken) Parma of Serranoham (dun gesneden)
  • 100 gram pijnboompitten
  • benodigde witte peper uit de molen
  • benodigde zout
  • 12 blaadje(s) munt

Meloenschuim met ham Werkwijze

Bereiding:

Zet de champagnecoupes in de koeling.

Schil en ontpit de meloenen en pureer de stukken in een keukenmachine of met een staafmixer.

Voeg de port toe en bestrooi royaal met peper en een heel klein beetje zout.

Meng alles nogmaals. Dek de schaal af en zet in de koeling.

Rooster de pijnboompitten en knip de ham voorzichtig in reepjes.

Serveren:

Haal meloen uit de koeling en pureer opnieuw, bij voorkeur met staafmixer, zodat er schuim ontstaat.

Schep nu de meloen in de gekoelde champagnecoupes.

Leg de ham en de pijnboompitten erop en garneer tot slot met een klein blaadje munt.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen