CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kippenbouillon met eendenlever en brioches

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Brioches

  • benodigde boter
  • 12 sneetje(s) briochebrood

Bouillon

  • benodigde zout
  • 500 gram kippenvleugeltjes
  • benodigde peterseliestelen (takjes bewaren voor garnering)
  • benodigde olijfolie
  • 2 stengel(s) bleekselderij
  • benodigde selderijblad
  • 2000 mililiter kippenbouillon
  • 2 stuk(s) winterwortels
  • 24 stuk(s) geplette peperkorrels
  • 2 stuk(s) uien

Eendenlever

  • 500 gram verse eendenlever
  • benodigde fleur de sel

Kippenbouillon met eendenlever en brioches Werkwijze

Bereiding:

Bouillon

Bak de kip snel aan in de olie.

Voeg de grof gesneden groenten en kruiden toe en bak even door.

Doe de bouillon erbij, deksel op de pan en ca. 60 min, tegen de kook aan, zachtjes laten sudderen. Giet door een zeef en controleer op smaak

Laat de bouillon eventueel nog iets inkoken (moet krachtige bouillon zijn).

Brioches

Snij de broodsneetjes schuin doormidden en bak ze in een grote koekenpan lichtbruin.

Verdeel over 2 broodmandjes o.i.d. en zet op tafel.

Eendenlever

Verdeel de eendenlever in 12 plakken. Het is handig om bij het snijden het mes elke keer in heet water te dompelen.

Serveren:

Leg op de voorverwarmde borden een plak lever, strooi er een vingertopje fleur de sel over. Schep er de kokend hete bouillon op en garneer met wat fijngesneden peterselie.

TIP: Om warme bouillon te ontvetten. Haal een dubbelgevouwen stuk keukenpapier door de bouillon. Het papier neemt dan het vet op.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen