CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kalfslende op zijn Italiaans met marsalasaus en ratatouille

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Tagliatelle

  • 500 gram tagliatelli, vers
  • 0.25 bos(sen) salie
  • benodigde zout

Ratatouille

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 1 stuk(s) courgette
  • 150 gram champignons
  • 1000 gram tomaten, ontveld
  • benodigde oregano
  • benodigde tijm
  • benodigde marjolijn
  • benodigde peterselie
  • benodigde versgemalen peper en zout

Marsalasaus

  • 700 mililiter kalfsfond
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • benodigde olijfolie
  • 300 mililiter marsala
  • benodigde koude boter
  • benodigde bindtouw

Kalfslende

  • 1500 gram kalfslende aan een stuk
  • 1500 gram kalfslende aan een stuk
  • benodigde boter
  • 200 gram Parmaham
  • 750 gram wilde spinazie
  • 6 stuk(s) eieren
  • benodigde peper en zout
  • benodigde salie

Kalfslende op zijn Italiaans met marsalasaus en ratatouille Werkwijze

 

Bereiding:                                                                                                                                                                                

Kalfslende

Snijd de lende overdwars in maar snijd de lende niet volledig doormidden. Snijd het vlees uit tot een zo grootmogelijke plak en sla plat. Was de spinazie goed schoon en verwijder de grove stelen, blancheer de spinazie kort in water dat tegen de kook aan is. Giet de spinazie af en knijp goed uit.Kook de eieren ca 6 min. (harde eieren).Kruid het vlees met peper en zout en spreid de goed uitgeknepen spinazie uit op het vlees. Laat de onder en bovenrand vrij. Hak de eieren in grove stukken en verdeel dit over de spinazie. Beleg dit geheel met plakken Parmaham. Strooi er wat zout en salieblaadjes over. Rol het geheel op tot een rollade en bind in vorm met bindtouw.Braad het vlees in een braadpan mooi rondom bruin en leg het vlees met het braadvocht in een ovenschaal. Plaats het vlees in een oven van 180 °C totdat het vlees een kerntemperatuur van 62 °C heeft bereikt.( zal ca 45 min duren) Laat het voor het uitserveren 10 min. rusten.Snijd de rollade vlakvoor het serveren in mooie plakken.

Marsalasaus

Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn, zet beide even aan in wat olijfolie en blus af met de marsalawijn. Voeg de kalfsfond toe en laat tot ca. 1/3 inkoken. Monteer de saus eventueel met wat koude boter.

Ratatouille

Snijd de uien en de knoflook klein en de paprika, aubergine, courgette en champignons in grote stukken.Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook tot ze glazig maar niet bruin zijn. Voeg alle groenten behalve de tomaten toe en bak 5 min. tot alles begint te kleuren.Voeg de tomaten, eventueel wat waterwater en de kruiden toe en laat op een laag vuur 1 uur sudderen. Schep af en toe om.Roer de 2e el olijfolie door de ratatouille en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Tagliatelle

Bereid de tagliatelli zoals aangegeven op de verpakking en voeg wat zeer fijngehakte salie toe.

Serveren:

Draai met een vork een hoopje van de tagliatelli Leg op een voorverwarmd bord een schep ratatouille, een hoopje tagliatelle, leg een schijf rollade er naast en nappeer de saus rondom het vlees.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen