CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tartaar met een salade van aardappel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Balsamicosiroop

  • 150 mililiter goede balsamico
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 125 mililiter water

Garnering

  • 12 stuk(s) kwarteleitjes
  • 12 stuk(s) kwarteleitjes
  • benodigde kervel, gehakt
  • benodigde bieslookstengels
  • benodigde stekers van 5-7 cm doorsnede en 5 cm hoog

Truffelmayonaise

  • 100 mililiter eierdooier
  • 3 eetlepel(s) maisolie
  • 1 eetlepel(s) truffelolie
  • 3 eetlepel(s) walnotenolie
  • 2 eetlepel(s) sherryazijn
  • 1 eetlepel(s) kalfsjus
  • 2 eetlepel(s) truffelpasta
  • benodigde peper en zout

Tartaar

  • 700 gram staartstuk (voor de tartaar)
  • 2 eetlepel(s) truffelolie
  • benodigde peper en zout
  • 4 eetlepel(s) fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 2 stuk(s) gehakte sjalot
  • 1 eetlepel(s) fijne mosterd
  • 4 stuk(s) eierdooiers

Aardappelsalade

  • 350 gram vastkokende aardappelen
  • 80 gram creme fraiche
  • 150 gram mayonaise
  • 6 takje(s) marjolei
  • benodigde peper en zout

Tartaar met een salade van aardappel Werkwijze

Bereiding:

Aardappelsalade

Maak de aardappel schoon en snijd ze in kleine blokjes. Kook deze heel kort in gezouten water (beetgaar). Laat goed uitlekken. Meng deze met mayonaise, de crème fraîche en de fijngehakte marjo­lein. Breng op smaak met peper en zout.

Truffelmayonaise

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Voeg, al kloppend, eerst druppelsgewijs de olie toe. Daarna de azijn en de truffelpasta. Voor een sterkere truffelsmaak: voeg voorzichtig wat truffelolie toe.

Balsamicosiroop

Laat de ingrediënten in een steelpan inkoken tot een stroperige massa en laat afkoelen.

Tartaar

Snijd het tartaarvlees tot tartaar en voeg peper, zout en truffelolie toe.

Meng vervolgens ook de overige ingrediënten door de tartaar.

Garnering

Bak de kwarteleitjes in de poffertjespan en steek ze uit.

Serveren:

Gebruik per steker 1/3 aardappelsalade en 2/3 tartaar. Zet de steker op het bord en begin met de aardappelsalade. Druk licht aan. Leg daar bovenop de aangemaakte tartaar. Trek rond de tartaar strepen van balsamicosiroop en truffelmayonaise.

Verwijder de ringen en leg bieslookstengels op de tartaar en daarop het gebakken kwarteleitje, bestrooi met een beetje fijngehakte kervel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen