CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebakken eekhoorntjesbrood en appel op geroosterd walnotenbrood

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Walnotenbrood

  • 4 gram gedroogde gist
  • 250 gram meergranenmeel of tarwemeel
  • 80 gram bakkersbloem of patentbloem
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 1 eetlepel(s) walnotenolie
  • 1 eetlepel(s) zure room
  • 50 gram walnoten
  • 1 stuk(s) losgeroerd ei om te glaceren

Dressing

  • 8 eetlepel(s) kwark
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • benodigde zout en vers gemalen peper
  • 6 eetlepel(s) fijngehakte bieslook
  • benodigde honing

Garnering

  • benodigde groen b.v. basilicumblaadjes

Ingrediënten

  • 500 gram eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons
  • 12 sneetje(s) walnotenbrood van ca 1.5 cm dikte
  • 6 stuk(s) appelen Cox Orange

Gebakken eekhoorntjesbrood en appel op geroosterd walnotenbrood Werkwijze

Bereiding:

Walnotenbrood

Meet 150 ml lauw water af in een kom en strooi er de gist over. Laat het mengsel dan 20 min. rusten tot zich schuim vormt . Doe de meelsoorten met het zout in een kom. Roer er het gistmengsel, olie en zure room door. Kneed 5 min. tot zacht deeg en leg het in de kom. Laat het op een lauwwarme plek, afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof.

Verwarm de oven voor op 230°C. Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door. Verdeel het deeg over een bakblik. Strijk het deeg glad af en bestrijk met het ei.

Bak het in 25 tot 30 min.

Paddestoelen/appelmengsel

Wrijf de paddenstoelen schoon met een vochtige doek en snijd de onderkant van de stelen. Snijd de paddenstoelen in plakken van ½ cm dik.

Snijd de appelen in vieren, schil ze en verwijder de klok­huizen. Snijd elk kwart in drieën, zodat er zes partjes per persoon zijn.

Rooster het walnotenbrood pas op het laatste moment, als de paddenstoelen worden gebakken. Besmeer eventueel licht met wat boter.

Verhit de olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen in een paar min. per kant goud­bruin

Bestrooi de paddenstoelen als ze klaar zijn met wat zout en peper en voeg de appel en desgewenst nog een klont boter toe. Laat de appelpartjes een minuutje mee door­warmen .

Dressing

Maak de dressing door kwark, azijn, mosterd en wat zout en peper door elkaar te roeren en breng op smaak met wat honing. Roer er vlak voor het serveren het bieslook door.

Serveren:

Verdeel het paddenstoelen/appel mengsel over het geroosterde brood. Druppel de dressing erover en eromheen. Garneer met wat groen b.v. basilicum.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen