CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Runderbouillon

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 250 gram magere runderpoulet
  • 1000 gram runderschenkel
  • 2000 mililiter water
  • 1 eetlepel(s) zout
  • 6 stuk(s) peperkorrels
  • 6 stuk(s) peperkorrels
  • 2 stuk(s) laurierblaadjes
  • 2 takje(s) tijm
  • 6 takje(s) peterselie
  • 2 stuk(s) foelie
  • 6 takje(s) selderij
  • 1 stuk(s) ui, in stukken gesneden
  • 5 stuk(s) kleine wortels, in stukken gesneden (3+2)
  • 2 stuk(s) prei (wit, in stukken)(1+1)
  • 2 stuk(s) eiwitten

Runderbouillon Werkwijze

Bereiding:
Zet het, goed uit elkaar gehaalde, gehakt op met koud water met de poulet, runderschenkel , de kruiden en de groenten.Breng dit in een goed gesloten pan aan de kook en laat het dan, tegen de kook aan,60 min. of langer trekken in de hogedrukpan.
Zeef de bouillon door een natgemaakte doek en hou de poulet apart. Breng op smaak met peper en zout. Laat de bouillon dan snel helemaal afkoelen (vriezer, meerdere pannen). Verwijder hetgestolde vet en roer er 2 ongeklopte eiwitten doorheen. Verwarm de bouillon dan langzaam en roer af en toe goed over de bodem, om te voorkomen dat de eiwitten daar op vastkoeken.
Breng de soep aan de kook en laat eventjes pruttelen. De eiwitten klonteren samen met alle vaste deeltjes die nog in de soep zitten. Schep het eiwit eruit en zeef de soep door een kaasdoek. Maak goed op smaak met peper en zout.Ontdoe de poulet van vet, etc. Snijd in ragfijne reepjes. Maak 2 worteltjes en 1 prei schoon en snijd ze zeer fijn.

Serveren:

Leg op de bodem van de soepkom wat prei, wortel en fijngesneden poulet. Dan de hete bouillon erover. Garneren met wat zeer fijn gesneden peterselie

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen