CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Koolrabitaartje met geitenkaas en appel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 6 stuk(s) Koolrabi's
  • 750 gram geitenkaas (bettine Fromage de chevre 45+)
  • 120 gram boter, kamertemperatuur
  • 3 theelepel(s) gedroogde rozemarijn
  • 180 gram walnoten, grof gehakt
  • 6 stuk(s) apppels, Jonagold
  • 5 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • benodigde verse rozemarijn

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C.. Snijd elke koolrabi in 6 plakjes.

Kook deze 7 min. in water met zout.

Giet het water af en laat afkoelen.

Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, de rozemarijn en de walnoten.

Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appel in 10 zeer dunne plakken. ( gebruik eventueel de mandoline)

Bestrooi de plakken koolrabi met peper en zout.

Verdeel het geitenkaasmengsel over alle plakken koolrabi (zorg dat alle plakken ermee bedekt zijn).

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de 12 grootste plakken koolrabi op de bakplaat. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi. Vervolg met 2 plakken appel, leg hierop weer 1 plak koolrabi en eindig met 1 plak appel.

Bestooi de taartjes met de basterdsuiker en bak ze in 20 min. gaar en goudbruin.

Serveren:

Plaats het koolrabitaartje in het midden van het bord en garneer met verse rozemarijn.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen