CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tomatensalade met balsamico, olijfolie, zwarte peper en erwtenijs

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Balsamicosiroop

  • 400 mililiter balsamico azijn
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 scheutje(s) water

Erwtenijs

  • 250 gram doperwtjes, diepvries
  • 110 gram suiker
  • 500 mililiter melk
  • 5 stuk(s) eieren

Tomatensalade

  • 600 gram rijpe tomaten
  • benodigde zwarte peper
  • benodigde fleur de sel
  • 600 gram gerookte kip

Tomatensalade met balsamico, olijfolie, zwarte peper en erwtenijs Werkwijze

Bereiding:

Erwtenijs

Breng de doperwten met de melk aan de kook. Mix het geheel en druk het vervolgens door een zeef.

Meng 110g suiker en 5 eierdooiers .Klop tot de suiker is opgenomen tot je een smeuïg lint kan trekken.

Giet er de erwtenmelk bij, meng en verwarm op een lage hittebron.(pas op voor schiften)

Druk het geheel door een fijne zeef en laat afkoelen (in een bak met ijsklonten).

Draai tot ijs in de ijsmachine.

Balsamicosiroop

Maak in een koekenpan een karamel van de fijne kristalsuiker en een scheut water.

Blus af met de balsamico azijn. Laat het geheel 2/3 inkoken en laat afkoelen.

Tomatensalade

Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten in brunoise. Voeg de siroop toe , wat zout en peper en laat even marineren.

Snijd ondertussen de gerookte kip in plakjes

Serveren:

Leg een hoeveelheid tomaat op het bord, strooi wat fleur de sel over, drapeer plakjes kip er om heen en maak af met een lepel erwtenijs.

Leg een bolletje erwtenijs in het midden van het bord, drappeer daaromheen de tomatensalade en bestrooi eventueel nog met wat fleur de sel. In de buitenste ring van van het bord komen tot slot de reepjes kip.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen