CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Snoekbaars "gelakt" met appelstroop, bieslook en rieslingsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Op tafel

  • 1 stuk(s) stokbrood

Groenten

  • 4 struikje(s) bleekselderij
  • 500 gram katenspek, in kleine blokjes gesneden
  • 2 stuk(s) sjalotjes

Garnering

  • 4 eetlepel(s) bieslook, fijngeknipt

Snoekbaars

  • benodigde arachide olie
  • benodigde zout en peper
  • 12 stuk(s) snoekbaarsfilets met huid

Rieslingsaus

  • 400 mililiter riesling wijn
  • 400 mililiter visfond
  • 400 mililiter room
  • 30 gram koude boter

Snoekbaars "gelakt" met appelstroop, bieslook en rieslingsaus Werkwijze

 

Bereiding:

Snoekbaars

Bak de snoekbaars heel even om en om in hete anti-aanbakpan met een beetje olie.

Lak met een kwastje de appelstroop op de huid van de snoekbaars.

Kort voor het opdienen de snoekbaars met de huid naar boven even onder de hete grill leggen.

Groenten

Bak in een hete pan met wat olie de schoongemaakte en ontdraadde bleekselderij met de fijngesneden sjalotten en de spekjes.

Rieslingsaus

Maak een mooie roomsaus met de riesling wijn, de visfond, laat tot de helft inkoken voeg de room toe en laat weer inkoken. Indien nodig monteer af met de koude boter.

Het moet een mooie gladde saus worden.

Serveren:

Leg de bleekselderij in het midden van de voorverwarmde borden. Leg de visfilet er op en schenk de roomsaus er om heen. Versier het geheel met de geknipte bieslook.

Eventueel een mandje met stukjes stokbrood optafel plaatsen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen