CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Omgekeerde ananastaart met kokos

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 50 gram kokos
  • 1 stuk(s) kleine verse ananas
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 150 gram zachte boter
  • 3 stuk(s) eieren
  • 4 eetlepel(s) ananasjam
  • 150 gram bloem

Omgekeerde ananastaart met kokos Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 °C

Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.

Laat de kokos op een bord afkoelen.

Snijd de ananas in plakken van 1 ½ cm dik. Snijd de schil met de harde kroontjes weg. Halveer de plakken en snijd ook het harde binnenstuk weg.

Strooi 50 g suiker over de bodem van de vorm.

Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar aan als een bloem in de vorm.

Snijd de overgebleven plakken in stukken en leg ze langs de buitenkant.

Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt.

Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag.

Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad.

Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal. Laat de taart afkoelen.

Serveren:

Snijd de taart in punten en serveer lauwwarm

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen