CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Geroosterde asperges en risottokoekjes en asperges

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Geroosterde asperges

  • 24 stuk(s) groene asperges
  • 24 stuk(s) asperges
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 tenen liefst verse knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
  • 150 gram Kalamata olijven, ontpitten en in schijfjes snijden
  • benodigde zeezout en peper uit de molen

koekjes

  • 150 gram bloem
  • 150 gram fijngeraspte parmezaan
  • 150 gram boter
  • benodigde peper en zout

Risottokoekjes met asperges

  • 18 stuk(s) groene asperges
  • 50 gram boter
  • benodigde zout
  • benodigde suiker
  • 1 stuk(s) ui, fijn gesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 125 mililiter wijn
  • benodigde versgemalen peper en zout

Geroosterde asperges en risottokoekjes en asperges Werkwijze

Bereiding:

Geroosterde asperges

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Schil de witte asperges en snijd van de groene de harde onderkant eraf.

Was en droog ze. Leg ze in een braadslee, besprenkel met de olijfolie en strooi de plakjes knoflook erover. Schud de asperges even om zodat ze allemaal met een beetje olie bedekt zijn. Breng op smaak met peper en zout en rooster ze 10 tot 12 min in de hete oven.

Laat ze niet al te gaar worden (dat hangt van de dikte van de asperges af)

Haal ze uit de oven en voeg de olijven vlak voor het serveren toe.

Risottokoekjes met asperges

Snijd de houtige uiteinden aan de onderkant van de asperges af en gooi ze weg.

Snijd de aspergepunten af en houd deze apart, snijd de stengels in stukjes.

Breng 1 liter water met 1 tl boter wat zout en suiker aan de kook en blancheer hierin de aspergepunten enkele minuten.

Schep ze met een schuimspaan uit de pan, dompel onder in ijskoud water en houd ze apart.

Doe de overige stukjes asperge in de pan en kook ze 10 min. giet ze af door en zeef maar vang het kookwater op, pureer de stukjes asperge (behalve de punten) met een staafmixer

Bak de ui glazig in 1 el boter voeg de rijst toe en schep deze even om, blus af met de wijn en laat deze inkoken. Voeg 1/3 van het hete aspergekookwater toe en roer tot de vloeistof door de rijst is opgenomen. Herhaal dit nog twee maal.

Schep na ca. 15 min de resterende boter en de asperge puree door de risotto. Voeg zout en peper naar smaak toe, haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en vorm er dan koekjes van.

Koekjes

Meng in een diep bord de bloem, kaas, peper en zout.

Vorm met vochtige handen van de risotto 36 ronde schijfjes (of balletjes).

Druk de schijfjes in de gekruide bloem.

Verhit wat boter in een koekenpan en bak de koekjes aan beide zijden goudbruin.

Serveren:

Maak een bloemachtige compositie van de geroosterde asperges en de risottokoekjes,

Garneer met de olijven en fijngesneden peterselie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen