CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Duo lamskotelet en lamsfilet, geitenkaas en aardappeltaart met pepers, tomaat en knoflook

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 150 gram rucola sla
  • 18 stuk(s) kerstomaatjes
  • 100 gram feta kaas
  • 100 gram geroosterde pijnboompitten

Lamskoteletjes

  • 12 stuk(s) lamskoteletjes
  • 3 tenen knoflook

Chili deeg

  • 200 gram bloem
  • 1 snufje(s) zout
  • 100 gram boter
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 stuk(s) rode chilipeper fijn gehakt

Lamsfilet

  • 6 stuk(s) lamsfilet
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepel(s) tijmblaadjes
  • benodigde honing
  • benodigde peper en zout
  • 12 plak(ken) bladerdeeg
  • 12 plak(ken) bladerdeeg
  • 50 gram bloem
  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • 40 gram boter

Aardappeltaart met pepers, tomaat en knoflook

  • 750 gram rijpe tomaten
  • benodigde olijfolie
  • 4 tenen knoflook ongepeld
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 1.5 theelepel(s) grof zeezout
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 300 mililiter creme fraiche
  • benodigde zout en versgemalen peper

Duo lamskotelet en lamsfilet, geitenkaas en aardappeltaart met pepers, tomaat en knoflook Werkwijze

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220 °C (kijk op verpakking van het bladerdeeg)

Snijd de lamsfilets doormidden en kruid ze met peper zout en tijm. Haal ze door de bloem.

Bak ze in de boter in een koekenpan kort rondom bruin. Laat even afkoelen.

Maak van de 12 plakjes bladerdeeg 12 rechthoekige lapjes, bestrijk deze in het midden met de kaas, honing en nog een snufje tijm.

Leg de filet op het deeglapje en vouw het deeg er omheen snijd het overtollige deeg weg en plak de naden op elkaar met losgeklopt eierdooier.

Leg het pakketje met de naad naar onderen op een bakplaat met bakpapier. Desgewenst de bovenkant versieren met bloempjes o.i.d. van de restjes van het bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met wat eierdooier.

Plaats de bakplaat in de warme oven en laat het vlees 15 à 20 min. braden tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat het vlees 5 min. rusten.

Lamskoteletjes

Marineer het vlees in de olie met de uitgeperste tenen knoflook peper en zout.

Grill ze net voor het opdienen kort onder een hete salamander of grillplaat, houd ze warm.

Aardappeltaart met pepers, tomaat en knoflook

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Halveer de tomaten en ontdoe ze van zaad. Vet een bakplaat in met olie en leg er de tomaten op met het snijvlak naar boven. Strooi het grove zout en suiker over de tomaten en leg er de knoflook en de hele chilipeper bij besprenkel met olijfolie en zet ze in de voorverwarmde oven.

Neem de knoflook er na 15 min. uit en pers het zacht geworden vruchtvlees eruit in een kom

Neem na nog 25 min. de chilipeper eruit wanneer het velletje blazen vertoond. Laat de chili iets afkoelen haal de schil eraf zaadjes eruit hak fijn en voeg bij de knoflook.

Schep dan het vruchtvlees van de tomaten uit de schil en doe het bij de knoflook en chili

Prak alles en breng op smaak met peper en zout.

Kook de aardappelen 15 min. in de schil, pellen en in plakjes snijden

Chilideeg

Zeef voor de taartkorst de bloem en het zout in een kom. Wrijf er de boter door tot u een deeg krijgt met de consistentie van fijn broodkruim. Werk er de Parmezaanse kaas en desgewenst de chilipeper door. Voeg zoveel koud water toe totdat een stevig deeg ontstaat.

Rol het uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een ingevet taartblik (ca. 25 cm.) met het deeg. Prik hier en daar gaatjes met een vork. Zet de taartbodem 20 min. in de koelkast. Verwarm ondertussen een oven voor op 200 C°

Als het deeg tot rust gekomen is, leg er dan folie en hulpvulsel op.

Plaats in de voorverwarmde oven laat 10 tot 15 min. Bakken en verwijder dan folie en hulpvulsel.

Verdeel het tomatenmengsel over de taartbodem en leg er de plakjes aardappel in concentrische cirkels op. Verhoog de oventemperatuur tot 230 C°, giet de geklopte en met peper en zout gekruide crème fraîche over de aardappelen en bak de taart in ca. 10 min. bruin. Snijd voor het opdienen in 12 punten.

Serveren:

Op een voorverwarmd bord, in het midden de salade.

Daarom heen de aardappelpunt, de kotelet en de filet.

Centraal wat pijnboompitjes strooien.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen