CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Soep van Beaujolaiswijn met rood fruit

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 1 bakje(s) aalbessen
  • 1 bakje(s) frambozen
  • 1 bakje(s) bosbessen
  • 1 bakje(s) aardbeien (in vieren)
  • 200 mililiter slagroom

Soep

  • 1000 gram frambozen
  • 1000 gram frambozen
  • 400 gram suiker
  • 2 stuk(s) sinaasappel, geschild en uitgeperst
  • 2 stuk(s) limoen, geschild en uitgeperst
  • 1 fles(sen) Beaujolais wijn
  • 8 blaadje(s) gelatine, geweekt in koud water
  • 2 stuk(s) kruidnagels
  • 1 stuk(s) kaneelstokje
  • 18 blaadje(s) basilicum
  • 0.25 bos(sen) munt, houd wat achter voor garnering

Soep van Beaujolaiswijn met rood fruit Werkwijze

Bereiding:

 

Doe de suiker in een pan en maak hiervan een blonde karamel. Doe hierbij de kaneel, kruidnagels, limoen en sinaasappelschillen. Blus het geheel af met de wijn. Doe het sap erbij.

 

Laat alles ca 5 min koken. Voeg dan de uitgeknepen gelatine en de frambozenpuree toe.

 

Laat het geheel afkoelen met de basilicum en de munt.

 

Voor het lobbig wordt door een zeef passeren.

 

Serveren:

 

Leg de vruchten in diepe borden en schenk de afgekoelde soep erop.

Klop de slagroom stijf en garneer met 1 of meerdere toefjes room en wat munt blaadjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen