CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


In tempurabeslag gefrituurde grote garnalen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kerry mayonaise

  • 10 gram kerrie
  • 10 mililiter gembersiroop
  • 60 gram mayonaise
  • 2 eetlepel(s) gehakte sjalotjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) Granny Smith appel

Kletskopje

  • 80 mililiter jus d'orange
  • 100 gram boter
  • 100 gram sesamzaad
  • 1 theelepel(s) sambal oelek
  • 50 gram bloem
  • 160 gram poedersuiker
  • benodigde zout

Witte wijn dressing

  • 25 mililiter witte wijn
  • 25 mililiter natuurazijn
  • 25 mililiter dragonazijn
  • 0.5 eetlepel(s) mosterd
  • 1 theelepel(s) honing
  • 150 mililiter maisolie
  • 50 mililiter olijfolie

Tempurabeslag

  • 1 theelepel(s) gemberpoeder
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 120 gram Tempurameel

Ingrediënten

  • 24 stuk(s) grote zoutwater garnalen
  • 2 stuk(s) zoete meloenen
  • 100 gram gemengde sla (mix van veldsla, frisee, ruccola)
  • 1 eetlepel(s) gehakte gember
  • benodigde bieslooksprieten

Sojaolie

  • 40 mililiter ketjap manis
  • 80 mililiter olijfolie
  • 8 mililiter gembersiroop

In tempurabeslag gefrituurde grote garnalen Werkwijze

Bereiding:

Pel het pantser van de garnalen en verwijder eventuele ongerechtigheden.

Snijd de meloen doormidden en verwijder het zaad. Maak met een pommes parisienneboortje 72 bolletjes.

Kletskopje

Smelt de boter, voeg de jus d’orange toe en meng dit met het sesamzaad, de sambal, bloem, poedersuiker en een snufje zout.

Laat het beslag opstijven in de koeling.

Strijk met behulp van de bolle kant van een lepel 14 kletskoppen op een vel bakpapier.

Bak ze in plus minus 8 min. in een oven van 170 °C.

Laat koud worden en maak ze voorzichtig los van het bakpapier.

Kerriemayonaise

Zet het sjalotje, de klein gesneden stukjes appel en de kerrie aan in de olijfolie.

Blus het met wat water en laat het een paar min. zachtjes koken en verdampen. Pureer het mengsel en vermeng het, als het is afgekoeld, met de mayonaise en de gembersiroop.

Tempurabeslag

Meng alle ingrediënten in een kom en roer het tot een glad beslag.

Sojaolie

Meng de ketjap, de olijfolie en de gembersiroop door elkaar.

Witte wijn dressing

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Garnalen

Kruid de garnalen met peper en zout. Wentel ze door het tempurabeslag en frituur ze op

180 °C. De garnalen moeten licht glazig blijven.

Sla

Meng de slasoorten en maak ze LICHT aan met de witte wijn dressing.

Serveren:

Leg op ieder bord 6 tot 8 meloenbolletjes. Doe hierop het kletskopje.

Leg op het kletskopje de gebakken garnalen en hier bovenop wat sla en steek hierin 1 of 2 bieslooksprieten.

Schep rondom wat kerriemayonaise plus een beetje gehakte gember en schep vervolgens rondom de sojaolie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen