CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardbeien met zabaglione

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 200 mililiter witte wijn
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 eetlepel(s) cassislikeur
  • 2 eetlepel(s) fijne suiker
  • 500 mililiter room
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker

Zabaglione

  • 8 stuk(s) eierdooiers
  • 8 eetlepel(s) fijne suiker
  • 8 eetlepel(s) witte wijn
  • 8 eetlepel(s) Grand Marnier

Aardbeien met zabaglione Werkwijze

Bereiding:

Snijd de aardbeien in vieren en haal ze door de witte wijn. Schep de aardbeien om met het citroensap, de cassislikeur en de suiker. Zet in de koeling.

Zabaglione

Klop de eidooiers en de suiker in een pan op tot licht geel. Roer de wijn en de Grand Marnier erdoor. Verwarm, au bain-marie, onder voortdurend roeren de zabaglione tot zij licht gebonden is.

Haal van het vuur en koel af in een ijsbad. Dek af met plasticfolie, zodanig dat de folie tegen het oppervlak van de zabaglione kleeft. Zet in de koelkast.

Klop de slagroom met de poedersuiker op tot zachte pieken.

Serveren:

Verdeel de aardbeien in grote wijnglazen.

Schuim de zabaglione op met een staafmixer en schenk over de aardbeien.

Maak af met een toef room.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen