CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Avocadosalade met grapefruit en garnalen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Salade

  • 4 stuk(s) avocado's
  • 4 stuk(s) rode grapefruits
  • 2 stuk(s) sjalotjes
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 stuk(s) Romeinse sla
  • benodigde dille

Dressing

  • 4 eetlepel(s) witte balsamico of appelazijn
  • 10 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel(s) Dijonmosterd
  • 2 theelepel(s) mosterd a l'Ancienne
  • 2 theelepel(s) suiker
  • druppel(s) Worcestershire
  • benodigde peper en zout

Avocadosalade met grapefruit en garnalen Werkwijze

Bereiding:

Salade

Schil de grapefruits en snij vervolgens mooie partjes met een klein mes langs beide zijden van een vliesje tot het midden (zo weinig mogelijk vruchtvlees aan het vliesje laten zitten). Werk zo de vrucht rond, snijd daarbij steeds tussen de vliesjes en de partjes en druk bij het uitnemen van ieder partje de vliesjes weg als de bladzijden van een boek.

Schil de avocado`s en maak bolletjes met een bolletjeslepel, snipper de sjalotjes en voeg samen met de garnalen alles bij de grapefruitpartjes. Voeg ook wat dille toe.

Snij de Romeinse sla fijn

Dressing

Meng de ingrediënten tot een mooie dressing en breng op smaak met zout en peper

Voeg de dressing bij het grapefruit-avocado-garnalen mengsel. Maak op smaak met zout en peper en eventueel nog wat suiker

Serveren:

Leg op een klein bordje wat Romeinse sla en drappeer het grapefruit-avocado-garnalen mengsel erop. Garneer met wat verse dille.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen