CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Capellini met verse tomatensaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 2250 gram tomaten, rijp (kamer temperatuur)
  • 300 gram romatomaatjes (kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • benodigde olijfolie
  • 1 eetlepel(s) zout
  • 1 eetlepel(s) basterdsuiker
  • benodigde zwarte peper
  • benodigde chilipeper
  • 750 gram capellini (engelenhaarpasta)
  • 1 bos(sen) basilicum, vers
  • benodigde Parmezaanse kaas, geraspt

Capellini met verse tomatensaus Werkwijze

Bereiding:

Hak de knoflook fijn.

Snij de tomaten diagonaal door en rasp ze op een grove rasp (tomatenschil weggooien) en voeg de knoflook bij de tomatenrasp. Zout en eventueel een schepje basterdsuiker toevoegen( voorzichtig eerst proeven!) en goed roeren. Dan 4 el olijfolie er door mengen en op smaak maken met zwarte peper en chilipeper.

Tot slot de klein gesneden stukjes romatomaat door de verse tomatensaus scheppen.

Pasta koken volgens voorschrift op de verpakking en op smaak maken met peper zout en olijfolie. Tot slot de koude tomatensaus ( die NIET in de koeling is geweest) er door scheppen. Direct uitserveren.

Serveren:

Serveer de pasta met de saus in een voorverwarmd bord en garneer het geheel met basilicumblaadjes en wat geraspte Parmezaans kaas

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen