CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rode mul met polenta, salie en pompoenzaadjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 24 stuk(s) rode mulfilets
  • 120 gram polenta (fijne)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) sjalotjes, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 300 mililiter witte azijn
  • benodigde citroenzestes
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 20 blaadje(s) salie
  • 1000 mililiter kippenbouillon
  • 2 stuk(s) laurierblad
  • 2 eetlepel(s) pompoenzaden
  • benodigde pompoenolie
  • benodigde zout en peper

Rode mul met polenta, salie en pompoenzaadjes Werkwijze

Bereiding:

De bouillon verwarmen.

In pan met dikke bodem de gesnipperde sjalot en knoflook bakken tot het glazig is. Laurier en 8 blaadjes gehakte salie, witte wijn toevoegen en helft van de verwarmde bouillon. Alles goed doorkoken en dan al roerende de polenta erbij. (pas op voor klonteren!) Gedurende ca 30 min steeds roeren en af en toe een beetje bouillon erbij (let op niet te stijf laten worden).

Polenta afmaken met citroensap en rasp plus wat peper en zout

Ondertussen 12 blaadjes salie in de olijfolie frituren en de pompoenpitten roosteren.

De rode mulfilets door de olijfolie halen en ca 5 min op de huid bakken. Tot slot zout en peper toevoegen. Let op zachtjes bakken, zodat vel krokant wordt.

Serveren:

Leg op de voorverwarmde borden een beetje polenta, daarop 2 mulfilets en garneer met wat druppels pompoenolie, geroosterde pompoenpitten en gefrituurd salieblaadje

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen