CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Torta Fiorentina di Funghi paddenstoelentaart

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 6 vel(len) bladerdeeg
  • benodigde boter
  • 75 gram walnoten (50 g + 25 g)
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 300 gram kastanjechampignons (250 g + 50 g)
  • 150 gram oesterzwammen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram ontbijtspek, in blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • benodigde peper en zout
  • 3 stuk(s) eieren
  • 150 mililiter slagroom
  • 1 eetlepel(s) verse bladpeterselie
  • 1 eetlepel(s) gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngehakt
  • 1 krop frisee sla
  • benodigde olijfolie

Torta Fiorentina di Funghi paddenstoelentaart Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik een taartvorm met een doorsnede van 26-28 cm.

Vet de taartvormen in en bekleed die met de uitgerolde deeglapjes. Prik de bodem hier en daar in.

Hak de walnoten grof, pel de sjalotten en snijd ze fijn. Verhit de olie, fruit daarin de sjalotten en bak de blokjes spek. Pers de knoflook daarboven uit.

Borstel de paddenstoelen goed schoon. Halveer 250 g van de grotere kastanjechampignons, snijd de oesterwammen in reepjes en bak dit 3 min, al omscheppend, mee.

Meng +/- 50g noten erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.

Klop de eieren los, samen met de room en de diverse kruiden. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de taartbodems. Giet het eimengsel erover en zet de vorm in het midden van de oven.

Baktijd: 25-30 min.

Garnering:

Neem 12 mooie bladeren sla. Was en dep ze droog. Snijd de 50g kastanjechampignons brunoise. Bak ze heel kort in wat olijfolie, laat ze goed uitlekken en dep droog.

Serveren:

Snijd de taart in 12 punten. Leg een blad frisee sla op het bord. Daarop de taartpunt en garneer met wat kastanjechampignons en gehakte walnoten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen