CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Orecchiette di farm al sugo di gallinella orecchiette van spelt met rode poonsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 400 gram rode poon
  • 225 gram speltbloem
  • 225 gram harde tarwebloem
  • 150 gram lente-ui
  • 6 eetlepel(s) extravergine olijfolie
  • 100 mililiter droge witte wijn
  • 2 eetlepel(s) tijm
  • 2 eetlepel(s) rozemarijn
  • 2 eetlepel(s) munt
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 100 mililiter visfond
  • 200 mililiter koksroom
  • 12 stuk(s) kerstomaatjes
  • benodigde zout en peper

Orecchiette di farm al sugo di gallinella orecchiette van spelt met rode poonsaus Werkwijze

Bereiding:

Kneed op een werkblad de twee soorten bloem met 225 ml water en een klein beetje zout tot een stevig deeg. Vorm er met de hand ronde staafjes van en snijd ze in stukjes. Strijk al drukkend met de duim elk stukje plat en keer ze binnenstebuiten om, zodat ze de vorm van oortjes krijgen.

Meng 100 g garnalen met wat visfond en wrijf door een zeef.

Fruit in een koekenpan de in plakjes gesneden lente-ui en blus af met de witte wijn. Voeg de in stukjes gesneden rode poon, de garnalen, de visfond, de room en de gehakte rozemarijn, tijm en munt toe. Voeg na 4-5 min. de door­midden gesneden kerstomaatjes en het restant van de garnalen toe en bak het geheel nog 2 min. Breng het op smaak met zout en peper.

Kook de orecchiette 10-12 min. in ruim kokend en gezouten water. Giet ze af en doe ze in de koekenpan met de saus. Bak ze niet meer dan 2 min. op een hoog vuur.

Voeg eventueel nog wat wijn toe.

Serveren:

Serveer de orecchiette met de dampende saus. Maak het af met een draai van de pepermolen en garneer met wat muntblaadjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen