Crespelle con ricotta, miele e fragole bruciate flensjes met ricottavulling, honingsaus en gekaramelliseerde aardbeien

Categorie: 
Dessert
Maand: 
Augustus

MENU 2011


Crespelle con ricotta, miele e fragole bruciate flensjes met ricottavulling, honingsaus en gekaramelliseerde aardbeien

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Honingsaus

  • 12 eetlepel(s) heldere honing
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepel(s) rozijnen
  • 3 eetlepel(s) pijnboompitten

Crespelle

  • 140 gram bloem
  • snufje(s) zout
  • 3 stuk(s) eieren
  • 250 mililiter water
  • 3 theelepel(s) olijfolie
  • COM_YOORECIPE_UNITS_KLONT boter
  • klontje(s) boter

Gekaramelliseerde aardbeien

  • 300 mililiter mascarpone
  • 4 eetlepel(s) room
  • 75 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel(s) vanillearoma
  • 500 gram aardbeien
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 65 gram boter

Vulling

  • 400 gram ricotta
  • 1 stuk(s) citroen, schil geraspt
  • 4 eetlepel(s) rozijnen, geweld in lauw water
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitjes, fijngehakt

Crespelle con ricotta, miele e fragole bruciate flensjes met ricottavulling, honingsaus en gekaramelliseerde aardbeien Werkwijze

Bereiding:

Gekaramelliseerde aardbeien

Roer de mascarpone samen met de room, de suiker en het vanillearoma. Snijd de aardbeien in vieren als het grote zijn, anders doormidden. Leg de aardbeien met de platte kant naar beneden op een bakblik. Gebruik eventueel stekers. Schenk het mengsel erover. Smelt intussen de bruine basterdsuiker met de boter. Breng dit aan de kook, laat wat afkoelen en giet het over de mascarpone.

Laat het geheel in de koelkast opstijven.

Vulling

Klop de ricotta samen met de citroenschil tot de massa zacht is. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe.

Crespelle

Zeef de bloem samen met het zout. Doe de eieren in een kom en klop het los. Voeg langzaam, al kloppend, bloem toe. Klop totdat het beslag glad is. Voeg water toe en roer het erdoor. Doe de olie erbij en meng alles goed door elkaar. Verhit wat boter in een koekenpan en doe in het midden wat beslag. Draai met de pan totdat de bodem bedekt is. Maak de crespelle los als deze aan de onderkant licht bruin is en draai ze om. Zorg dat er niet te veel beslag in de pan komt. Je hebt voldoende beslag om wat extra crespelles te maken.

Honingsaus

Doe alle ingrediënten in een pan en warm dit langzaam op.

Serveren:

Steek de opgesteven fragole bruciate (gekarameliseerde aardbeien) mooi uit en zet ze met een spatel op de dessertborden

Verdeel de vulling over de crespelles, rol ze vervolgens op of vouw ze in een driehoek, en schep de saus erover.

Serveer meteen.


Terug naar boven