CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebakken zeewolf op een bedje van prei en wortel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 12 stuk(s) zeewolffilet van 75 gram
  • 1 stuk(s) winterpeen
  • 2 stuk(s) prei
  • 400 mililiter droge witte wijn
  • 250 mililiter room
  • benodigde peper en zout
  • benodigde boter

Gebakken zeewolf op een bedje van prei en wortel Werkwijze

Bereiding:

Snijd de winterpeen en de prei in zo lang mogelijke en zo fijn mogelijke slierten. U kunt bijvoorbeeld met een dunschiller plakjes snijden van zowel de wortel als de prei en deze daarna in de lengte in sliertjes snijden. Het moet een soort spaghetti van wortel en prei worden.

Doe in 2 pannen ieder 200 ml witte wijn met peper en zout en kook hierin de groenten apart gaar.

Neem de groenten uit de pan en houd apart. Kook het vocht in tot een derde.

Voeg 2 maal 125 ml room toe en kook dit wederom tot de helft in.

Maak op smaak met peper en zout.

Peper en zout de zeewolffilets en bak zachtjes in de boter tot ze gaar en sappig zijn (doorgeslagen).

Warm ondertussen de wortel en de prei in het ingekookte kookvocht.

Serveren:

Leg op de voorverwarmde borden een toefje prei en een toefje wortel. Leg hier de gebakken zeewolffilet op en lepel rondom wat van de 2 sauzen

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen