CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Taartjes met panna cotta en bramencompote

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Taart

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 4 theelepel(s) poedersuiker
  • benodigde zout

Vulling

  • 2 stuk(s) vanillestokjes
  • 100 gram basterdsuiker
  • 540 mililiter room
  • 3 blaadje(s) gelatine
  • benodigde poedersuiker

Compote

  • 750 gram verse bramen
  • 4 theelepel(s) basterdsuiker of bloemenhoning
  • 4 theelepel(s) oranjebloesemwater (Marokkaanse of Turkse winkel)

Taartjes met panna cotta en bramencompote Werkwijze

Bereiding:

Taart

Beboter 12 quichevormpjes, met een geribbelde rand, van 9 cm. doorsnee.

Zeef de bloem met het zout in de keukenmachine. Voeg de boter toe en verwerk het mengsel tot kruimeldeeg.

Stort het in een grote kom. Voeg de suiker en een beetje koud water toe om er een samenhangend deeg van te maken. Leg het deeg op een met bloem bestoven blad en verdeel het in 12 stukken. Rol de stukken uit tot ronde plakken en bekleed hiermee de vormpjes.

Snijd het overtollige deeg weg.

Zet de vormpjes 30 min. in de vriezer.

Verhit de oven voor op 200 C°. Haal de vormpjes uit de vriezer en zet direct in de oven. Bak plus minus 15 min. Laat afkoelen.

Compote

Zet in een steelpan de bramen op met de suiker en het oranjebloesemwater. Wacht tot de vruchten uit elkaar vallen.

Zet het vuur lager en laat nog enige min stoven. Laat de compote afkoelen.

Vulling

Snijd de vanillestokjes open. Zet in een steelpan de helft van de room met de suiker en de vanillestokjes op. Breng de room tegen de kook aan.

Week intussen de gelatine in koud water.

Haal de vanillestokjes uit de room en haal de vanille uit de stokjes en vervolgens terug in de room.

Knijp de gelatine uit en laat het oplossen in de room.

Klop de rest van de room redelijk stijf en vermeng het met de afgekoelde vanilleroom.

Vul de deegbakjes met de room en zet 120 min in de koelkast.

Serveren:

Haal de taartjes uit de vormpjes en zet ze op een bord.

Schep de bramencompote op de taartjes en versier met poedersuiker

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen