CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Makreeltartaar met korianderdressing en knoflookchips

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 100 gram veldsla
  • benodigde keukenpapier
  • benodigde ringvormen

Makreeltartaar

  • 600 gram makreelfilet zonder huid (rauw en vers)
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • benodigde zout en peper
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie

Knoflookchips

  • 10 tenen Knoflook
  • 100 mililiter olijfolie
  • benodigde zout en peper

Korianderdressing

  • 4 eetlepel(s) sesamolie
  • 2 theelepel(s) sesamzaad
  • 2 theelepel(s) korianderzaad
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 6 takje(s) verse koriander

Makreeltartaar met korianderdressing en knoflookchips Werkwijze

Bereiding:

Makreeltartaar

Pel en snipper de sjalotten.

Hak de makreelfilet grof. Meng de sjalotten door de makreel en breng op smaak met olijfolie, zout en peper en proef!

Korianderdressing

Plet het korianderzaad in de vijzel.

Verhit de sesamolie in een pan en bak er ca. 2 min het sesamzaad en het korianderzaad in.

Neem van het vuur en roer er de sojasaus doorheen.

Pluk de korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.

Meng de gehakte koriander door de afgekoelde dressing. Proef de dressing op smaak.

Knoflookchips

Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.

Verhit de olie in een wok en frituur er de knoflookplakjes goudbruin in.(Pas op voor verbranden, knoflook wordt dan bitter).

Schep de knoflookchips uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met wat zout.

Garnering

Was de veldsla en ontdoe ze van de steeltjes en laat goed uitlekken.

Serveren:

Maak in een ringvorm taartjes van de makreeltartaar en plaats in het midden van het bord

Verdeel de veldsla over de borden en druppel er de korianderdressing overheen. Maak af met de knoflookchips.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen