CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tartaar van entrecote met gepocheerd scharrelei en truffel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gepocheerd scharrelei

  • 12 stuk(s) kleine scharreleieren
  • benodigde azijn

Garnituur

  • 100 gram gele krulsla
  • 12 takje(s) kervel
  • benodigde fleur de sel
  • benodigde ringvormen

Tartaar van entrecote

  • 600 gram entrecote
  • 5 stuk(s) kleine zure augurkjes, ingelegd uit een potjes
  • 5 eetlepel(s) bieslook
  • 75 mililiter olijfolie
  • 2 stuk(s) truffel(12 plakjes en 1 el fijngehakt)
  • benodigde zout en peper

Tartaar van entrecote met gepocheerd scharrelei en truffel Werkwijze

Bereiding:

Tartaar van entrecote

Snijd de augurkjes in blokjes en snij de bieslook fijn,

Snij 12 plakjes truffel (hou deze apart voor de garnering) en hak de rest fijn (tenminste 1 el)

Snijd de entrecote zo fijn mogelijk, zodat er een homogene tartaar ontstaat.

Doe deze tartaar in een kom en breng op smaak met peper en zout, bieslook, augurk, olijfolie en de fijngehakte truffel. Proef op smaak.

Gepocheerd scharrelei

Breng voor het pocheren van de eieren twee pannen (of steelpannen) met elk 1 liter water en een scheutje azijn aan de kook, zodat het eiwit aan de buitenkant snel zal stollen.

Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat daar het ei langzaam inglijden door het voorzichtig open te breken en in de draaikolk te laten glijden. Herhaal dit voor elk ei en gebruik beide pannen om sneller te werken.

Voor een zacht gepocheerd is 3 min voldoende. Haal het ei voorzichtig met een schuimspaan eruit. Hou de gepocheerde eieren warm in een bak met lauw water.

Garnituur

Was de sla en maak ze daarna goed droog en verwijder de harde stukken.

Serveren:

Verdeel de tartaar met behulp van ringvormen over de borden.

Dresseer de sla op de tartaar en leg daarna een eitje op de sla. Bestooi met fleur de sel.

Leg een plakje geschaafde truffel op het ei en bestooi het geheel met kervelpluksel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen