CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Spinaziesoepje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soep

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) grote ui
  • 800 mililiter groentebouillon (poeder)
  • 600 gram spinazie
  • 80 mililiter kokosmelk
  • benodigde zout
  • benodigde peper

Eimengsel

  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 eetlepel(s) gemalen kokos
  • 2 eetlepel(s) bladselderij

Spinaziesoepje Werkwijze

Bereiding:

Eimengsel

Kook de eieren in 7 min hard.

Laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn en meng de gemalen kokos en de fijngesneden bladselderij erdoor.

Soep

Verhit in een (soep)pan de olijfolie.

Bak het grof gehakte knoflook en de fijngesneden ui zachtjes in 5 min glazig.

Schenk de bouillon erbij. Voeg de spinazie in kleine porties toe en laat het in de warme bouillon slinken.

Neem de soep van het vuur en pureer hem met de staafmixer of in de keukenmachine.

Breng de soep goed op smaak met zout en peper.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Serveren:

Serveer de spinaziesoep in glazen. Schenk een wolkje van de kokosmelk op de soep en maak de soep af met een schep eimengsel op de soep

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen