CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pompoenkerriesoep en pompoentaart

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zanddeeg

  • 150 gram koude boter
  • 280 gram bloem
  • 1 stuk(s) ei
  • benodigde ijswater om te binden

Pompoenkerriesoep

  • 1000 gram pompoen in stukken
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 1 dessertlepel(s) kerrie (voorzichtig)
  • 1 stuk(s) verse gember 7cm in stukken
  • 800 mililiter kippenbouillon
  • 2 stengel(s) citroengras
  • 300 mililiter kokosmelk
  • benodigde peper en zout
  • benodigde boter
  • 250 gram kleine garnalen
  • 1 stuk(s) rode chilipeper, in heel fijne ringetjes
  • 3 takje(s) verse koriander, fijn gesneden

Vulling

  • 500 gram pompoen in stukjes
  • 20 stuk(s) verse salieblaadjes
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • benodigde zout en peper
  • 150 gram oude boerenkaas, geraspt
  • 3 stuk(s) eieren
  • 200 mililiter slagroom
  • 25 gram boter
  • 50 gram gehakte pistachenoten
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk(s) taartvorm (bekleed met zanddeeg en blind bakken)

Pompoenkerriesoep en pompoentaart Werkwijze

Bereiding:

Pompoenkerriesoep

Knoflook en sjalot 5 min smoren in de boter. Kerrie toevoegen en ca. 3 min. roerbakken

Pompoen, gember, citroengras en bouillon toevoegen en ca. 30 min. zachtjes laten koken.

Verwijder citroengras en gember. Pureer de rest. Voeg kokosmelk toe en breng op smaak.

Pompoentaart

Zanddeeg

Doe de boter en de bloem in de keukenmachine en meng tot de massa kruimelig wordt.

Klop het ei een beetje los en voeg het toe terwijl de keukenmachine draait.

Voeg een beetje koud water toe als het mengsel te droog lijkt.

Meng tot je een bal krijgt. Wikkel deze in huishoudfolie en leg hem 30 min. in de koelkast.

Bekleed een ingevette ronde taartvorm van ca. 23 cm. doorsnee met het zanddeeg.

Prik er met een vork enkele gaatjes in.

Leg er een stuk bakpapier op en vul de vorm met droge bonen.

Bak het deeg 15 a 20 min. blind in een op 200 C° voorverwarmde oven.

Verwijder de bonen en bak het deeg nog 5 min. zodat de bodem echt goed gaar is.

Vulling

Verwarm de oven voor op 200 C°.

Maak eerst de vulling. Leg de pompoen met 10 salieblaadjes in een braadslee, besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Zet de braadslee 30 à 40 min. in de oven, tot de pompoen gaar en goudbruin is.

Zet de oven dan op 180 C°.

Bak de pistachenoten en het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan met boter

Strooi de geraspte kaas over de bodem van het taartdeeg en leg de uitgelekte stukken geroosterde pompoen er op .

Leg de resterende salie en de noten op de pompoen.

Kluts de eieren samen met de room en voeg peper en zout toe.

Schenk dit mengsel over de taartvulling en bak de taart 30 min. op180 C° tot de vulling stevig aanvoelt.

Laat even rusten en snijd de taart in 12 puntjes.

Serveren:

Serveer de soep in een hoog wijnglas. Garneer met een ringetje chilipeper wat koriander en de garnalen en leg een puntje pompoentaart er naast

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen