CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardappelsalade met coquilles en patra negra

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Coquilles

  • 12 stuk(s) coquilles (groot)

Aardappelsalade

  • 600 gram roseval aardappeltjes
  • 150 mililiter kalfsbouillon
  • 15 gram kummel (komijn)
  • 150 gram mayonaise
  • benodigde peper en zout

Vinaigrette

  • benodigde peper,zout,olie,azijn,gembersiroop,mosterd

Korianderolie

  • 60 gram koriander (vers)
  • 60 mililiter olijfolie

Ingrediënten

  • 12 plak(ken) pata negra

Garnering

  • 150 gram mix van verse slasoorten

Gembercreme

  • 4 bolletje(s) gember (op siroop)
  • 30 mililiter gembersiroop
  • 30 mililiter room
  • 30 mililiter creme fraiche
  • 100 gram mayonaise

Aardappelsalade met coquilles en patra negra Werkwijze

Bereiding:

Aardappelsalade

Schil de aardappelen en snijd ze in brunoise (5 mm.). Kook ze kort in gezouten water.

Laat de kalfsbouillon samen met de kummel op en zacht vuurtje inkoken tot de helft en laat afkoelen. Meng de bouillon met 150 gram mayonaise en kruid met peper en zout en schep door de aardappelen.

Gembercréme

Mix de gember, samen met de gembersiroop, 100 gram mayonaise, 30 ml room en 30 ml. crème fraîche in de blender.

Korianderolie

Blancheer de koriander en spoel af met koud water.

Mix de koriander in de blender met de olijfolie en kruid met peper en zout.

Coquilles

Peper en zout de coquilles en bak ze kort aan beide zijden in een hete pan met wat olie. Temper het vuur en laat ze gedurende een paar minuten garen (doorslaan). Neem ze uit de pan en snijd ze doormidden in 2 gelijke rondjes.

Vinaigrette

Meng de ingrediënten tot een smakelijke vinaigrette

Serveren:

Lepel de aardappelsalade in een rondje en leg hier de 2 helften van de coquille op.

Schik als een bloem, boven op de coquille een plakje Patra Negra en hier boven op een plukje sla. Maak het toefje sla af met enige druppels vinaigrette

Druppel tot slot de korianderolie en de gembercrème rond de coquille.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen