CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Provençaalse ossenhaas, röstie met cantharellen en haricots verts met tomaat en ui

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Rosti met cantharellen

  • 800 gram aardappelen, geraspt
  • 2 stuk(s) uien, gesnipperd
  • 200 gram cantharellen
  • benodigde boter
  • benodigde bloem
  • benodigde zout en peper

Ossenhaas

  • 1200 gram ossenhaas vers
  • 6 stuk(s) uien, gehalveerd en in plakken gesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 stuk(s) rode paprika's, gegrild, ontveld en in repen gesneden
  • 48 stuk(s) nicoise olijven
  • 12 takje(s) tijm
  • benodigde olijfolie
  • benodigde zout en peper

Haricots verts met tomaat en ui

  • 500 gram haricots verts
  • 2 stuk(s) uien
  • 18 stuk(s) kerstomaatjes
  • 1 theelepel(s) tijmblaadjes
  • benodigde olijfolie
  • benodigde zout en peper

Verse herbes de provence

  • 1.5 theelepel(s) gedroogde lavendel
  • 2 theelepel(s) gehakte verse rozemarijn
  • 2 theelepel(s) verse tijmblaadjes
  • 2 theelepel(s) verse marjolein

Provençaalse ossenhaas, röstie met cantharellen en haricots verts met tomaat en ui Werkwijze

Bereiding:

Doe de lavendel in een vijzel en stamp tot een grof mengsel voeg de rozemarijn tijm en marjolein toe en stamp tot de geuren loskomen.

Fruit de uien en knoflook in de olie goudgeel voeg de gegrilde paprika`s, 36 olijven en 3/4 van de kruiden toe, bak nog 3 à 4 min.

Snijd de ossenhaas in 24 mooie regelmatige plakken ca. 1½ a 2 cm per stuk

Dep de plakken droog ,verhit olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het vlees rondom snel bruin houd het rose van binnen. Schep eventueel de vleessappen uit de koekenpan door het uienmengsel.

Breng op smaak met peper en zout en houd het vlees indien nodig warm in een lauwe oven ingepakt in aluminiumfolie.

Rösti met cantharellen        

Droog de geraspte aardappelen met een theedoek

Fruit de uien samen met de cantharellen ca. 10 min.

Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep de aardappelen, het cantharellenmengsel en 2 el bloem door elkaar en breng dit op smaak.

Vorm er kleine koekjes van en bak de rösti goudbruin in een koekenpan

Haricots verts met tomaat en ui

Maak bonen schoon en kook ze beetgaar

Snijd de uien in dunne halve ringen en bak ze ca. 5 min. in de olie.

Voeg tomaten en tijm toe en bak dit 5 min. mee.

Roer de uitgelekte bonen erdoor, verwarm alles.

Serveren:

Leg een plak vlees op een voorverwarmd bord. Schep er wat uimengsel op en dan een tweede plak vlees weer wat uimengsel en garneren met een olijf en een takje tijm.

Rondom dit torentje verdeelt men wat rösti koekjes en haricots verts en versier het bord met de rest van de kruiden.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen