CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mosselen in koriandersaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram boter
  • 3 stuk(s) sjalotten, fijn gesneden
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 300 mililiter droge witte wijn
  • 2000 gram mosselen met schelp, schoongemaakt
  • 300 mililiter creme fraiche
  • 3 stuk(s) tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in lange dunne reepjes gesneden
  • 3 eetlepel(s) koriander, grof gesneden
  • 1 stuk(s) rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dunne schijfjes gesneden
  • 3 eetlepel(s) bieslook, grof gesneden
  • benodigde zout en peper
  • benodigde stokbrood, warm gemaakt

Mosselen in koriandersaus Werkwijze

Bereiding:

Verhit in een royale pan de olijfolie en de boter. Bak zachtjes de sjalotten en knoflook ca. 5 minuten. Voeg de wijn en de mosselen toe en kook dit geheel, afgedekt met een deksel, 5 à 8 minuten. Regelmatig omschudden.

De mosselen uit de pan scheppen, de gesloten mosselen verwijderen, en de andere warm houden.

Kook het achtergebleven kookvocht tot de helft in en zeef het kookvocht door een doek (zand!). De crème fraiche toevoegen en de saus opnieuw inlaten koken tot het enigszins aan een lepel blijft hangen

Voeg tenslotte de tomaat, koriander en chilipeper toe en laat opnieuw de saus 2 minuten in koken. Voeg zout en peper toe en proef de saus of deze naar wens is.

Serveren:

Verdeel de mosselen over de diepe, voorverwarmde borden, en schenk de saus er over.

Bestrooi de borden voor het uitserveren met de bieslook.

Serveer er warm brood bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen