CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tartaar van entrecote met gepocheerd scharrelei en truffel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 600 gram entrecote
  • 12 stuk(s) scharreleitjes, klein
  • 5 stuk(s) kleine augurken, ingelegd
  • 200 mililiter witte kookazijn om de eieren te pocheren
  • 5 eetlepel(s) bieslook, fijn gesneden
  • 50 mililiter olijfolie
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 4 eetlepel(s) truffel, fijn gehakt
  • 24 plak(ken) truffel
  • 100 gram gemengde sla
  • benodigde peper en zout

Tartaar van entrecote met gepocheerd scharrelei en truffel Werkwijze

Bereiding:

Het vlees in dunne plakjes snijden en deze licht bevriezen.

De augurken in blokjes snijden. Een pan met 1000 ml water en 200 ml azijn aan de kook brengen.

Snijd met een scherp mes de licht bevroren entrecote zo fijn mogelijk.

Vervolgens met het mes nog een paar keer door het vlees hakken, zodat er een homogene tartaar ontstaat.

Doe de tartaar in een kom en breng op smaak met: peper, zout, bieslook, augurk, olijfolie en gehakte truffel.

Verdeel de tartaar met behulp van ringen over de 12 borden.

De eitjes voorzichtig breken en in het kokende water laten zaken. De eitjes 4 à 5 min. pocheren.

De sla, zo nodig wassen en de grote bladen scheuren. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper en meng dat door de salade.

Serveren:

Dresseer de sla op de tartaar en leg daar bovenop het eitje.

Schaaf er voorzichtig 2 plakjes truffel op. En plaats er een klein plukje sla op.

Zo nodig kan de resterende sla om de tartaar gedrapeerd worden, maar niet te uitbundig.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen