CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Heekfilet met groenten

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Groenten

  • 600 gram verse doperwten (na doppen ca 200 gram)
  • 1000 gram verse tuinbonen (na doppen ca 200 gram)
  • 200 gram groene asperges
  • 140 gram peulen

Heekfilet

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram boter
  • 750 gram heekfilet met vel

Botersaus

  • 150 gram boter
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) citroen (sap+rasp van de schil)
  • 20 gram munt
  • gram zeezout, gerookt (b.v. Hickory smoked seasalt)

Heekfilet met groenten Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor.

Groenten

Dop de doperwten en tuinbonen. Was de asperges en de peultjes. Verwijder van de groene asperges de stokkige uiteinden en verwijder van de peultjes de puntjes van de uiteinden (en eventuele draadjes). Blancheer alle groenten apart. Laat uitlekken en houdt apart.

Botersaus

Doe 150 g boter in steelpan met de in plakjes gesneden knoflook, het citroensap, de citroenrasp en de munt en verwarm tot de boter bruist en bijna licht kleurt.

 

Heekfilets

Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg de olijfolie en 100 g van de boter toe.

Bak als het mengsel heet is, de heekfilets ca. 3 min met de velkant onder tot de filets net doorgeslagen zijn (wit). Keer de filets en schroei de andere kant tot de vis gaar maar nog steeds sappig is. Verdeel in 12 porties.

Serveren:

Verwarm de groenten in een weinig boter. Verdeel de groenten over de voorverwarmde borden. Leg in het midden de heekfilets en besprenkel met de botersaus.

Tot slot het geheel met wat gerookte zeezoutkorrels bestrooien.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen