CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Forelfilet met scampi op een salade van bloemkool

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 24 stuk(s) grote zoutwater garnalen (scampi, rauw uit diepvries)
  • 2 stuk(s) citroen
  • 12 stuk(s) forelfilets
  • 24 stuk(s) kleine groene asperges
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 12 stuk(s) grote champignons
  • 24 stuk(s) bieslook (sprieten)
  • 8 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 12 eetlepel(s) olijfolie (extra vierge)

Forelfilet met scampi op een salade van bloemkool Werkwijze

Bereiding:

Scampi’s ontdooien en pellen.

Citroenen schoonmaken en 2 el schil afraspen en1 citroen uitpersen en sap bewaren.

Citroenrasp vermengen met 12 el fijne olijfolie.

Forelfilets nalopen op graatjes en deze verwijderen met een pincet.

Filets marineren in de olijfolie met de citroenrasp.

Bloemkool lossnijden tot kleine bloemkoolroosjes en vervolgens beetgaar koken in gezouten water. Na het koken uit laten lekken op keukenpapier en licht besprenkelen met citroensap.

Kleine groene asperges ontdoen van droge uiteinde en beetgaar koken in gezouten water in ca 3 min. Na het koken uit laten lekken op keukenpapier en licht besprenkelen met citroensap.

Champignons in plakjes snijden en koken in gezouten water in ca 5 min. Uit laten lekken op keukenpapier.

Dressing maken van balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout.

Oven voorverwarmen op 175 C° en forelfilets met het vel naar boven op een bakplaat leggen en vervolgens peperen en zouten. Forelfilets 15 min in de oven garen.

Scampi’s peperen en zouten en in wat marinade van de forelfilets bakken

Voorzichtig velletje van de forelfilets aftrekken en de filets licht bestrijken met wat olijfolie.

Serveren:

Op warme borden een rechthoekje van bloemkoolroosjes leggen ter grote van de forelfilet.

Forelfilet op de bloemkool leggen en daar boven op de 2 scampi’s.

Garneren met de asperges, de champignonplakjes en de bieslooksprieten.

Rondom wat dressing druppelen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen