CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Sorbet van granaatappels

Categorie: 
Maand: 

MENU 2011

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Suikersiroop

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 200 mililiter water
  • 2 stuk(s) citroenen

Sorbet

  • 12 stuk(s) granaatappels (grote maat)
  • 1 fles(sen) Champagne Brut

Sorbet van granaatappels Werkwijze

Bereiding:

Suikerstroop

Verwarm de suiker en het water op laag vuur tot de suiker is opgelost.

Giet de suikersiroop in een kom, voeg het sap van de citroenen toe en laat afkoelen.

Sorbet

Halveer de granaatappels en vang het daarbij vrijkomende sap op.

Pers de granaatappels uit met een citruspers en doe de pulp van de granaatappels in een fijne zeef. Druk met een houten lepel het sap verder uit de pulp.

Roer alle sap door de afgekoelde suikersiroop.

Draai in de ijsmachine de vloeistof tot ijs.

Serveren:

Doe in een hoog glas een bolletje ijs en vul het glas af met droge champagne.

Serveer met een rietje en een lange smalle lepel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen