CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Amandelbladerdeeg met kwartelei

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 6 plak(ken) bladerdeeg
  • 5 eetlepel(s) amandelschaafsel (3+2 el)
  • 12 stuk(s) kwarteleitjes
  • 1 stuk(s) ei geklutst
  • 100 gram geraspte Parmezaan
  • 36 toefje(s) veldsla
  • benodigde boter, fleur de sel, peper

Amandelbladerdeeg met kwartelei Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bestrijk het ontdooide bladerdeeg met een beetje geklutst ei en strooi er 3 eetlepels amandel- schaafsel over.

Vouw het vel dubbel en rol een weinig uit. Druk met een ring (van ca. 6 cm) 12 rondjes uit de 6 vellen. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met geklutst ei en bedek ze met een tweede vel bakpapier. Leg er een tweede bakplaat met een gewicht op (zodat ze niet opblazen). Bak de schijven 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.

Verwijder het gewicht en bak ze nog 8 à 10 min. verder.

Bak 2 eetlepels amandelschaafsel in een beboterde koekenpan.

Maak met een flinke eetlepel Parmezaan een rondje van ca. 6 cm. in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak er in ca. 2 min. een wafel van. Maak op dezelfde manier 12 wafels.

Bak in een beboterde poffertjespan 12 kwarteleitjes in 2 à 3 min.

Maak tot slot een torentje van veldsla, bladerdeeg rondje, veldsla, Parmezaankoekje, veldsla

en eitje. Bestrooi met een weinig fleur de sel en de gebakken amandelen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen