CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kwarteleieren in gelei met Parmaham

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 12 stuk(s) kwarteleitjes
  • 24 blaadje(s) koriander
  • 6 plak(ken) Parmaham
  • 400 mililiter kippenbouillon
  • 3 eetlepel(s) droge sherry
  • 20 gram gelatine
  • benodigde siliconevormpjes (maatje kwartelei)

Kwarteleieren in gelei met Parmaham Werkwijze

Bereiding:

Maak een aspic(gelei) van kippenbouillon, sherry en gelatine en volg voor de bereiding van deze gelei de aanwijzingen op het pakje. Misschien iets meer in verband met de tijd. Laat de gelei in de koelkast staan tot hij begint te stollen.

Kook de eitjes 5 min. Laat ze afkoelen en pel ze.

Snijd de plakjes ham doormidden en vouw ze op zodat ze in de vorm passen. Leg apart.

Spoel de vormpjes om, niet afdrogen.

Druppel wat gelei op de bodem en leg daarop een blaadje koriander. Daarop de 2 halveeitjes, weer wat gelatine, het plakje Parmaham en nog een blaadje koriander. Tot slot egaliseren met de gelei.

Laat stijf worden in de koeling. Haal de eitjes kort voor het uitserveren uit de vorm.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen