CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Schotse kwarteleitjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 12 stuk(s) kwarteleitjes
  • 350 gram kipgehakt
  • 1 theelepel(s) versgeraspte gember
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 4 stuk(s) halfgedroogde zontomaatjes, fijngehakt
  • benodigde peper en zout
  • 40 gram bloem
  • 1 stuk(s) ei losgeklopt
  • 70 gram panco (broodkruimels)
  • benodigde olie om te frituren

Schotse kwarteleitjes Werkwijze

Bereiding:

Kook de eieren 5 min en laat ze afkoelen in een schaal koud water. Meng het gehakt met kruiden, tomaat zout en peper.Verdeel het in 12 porties. Pel de eieren en rol ze door de bloem. Breng met natte handen om elk ei een portie van het gehaktmengsel aan. Bestrijk dit met het losgeklopte ei en wentel ze door de broodkruimels.

Vul een kleine wokpan met de olie en verhit tot 180 °C. Bak de eieren goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd warm en snij de eitjes kort voor het uitserveren in de lengte doormidden.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen