CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Lamsrack met komijn en gestoofde postelein met olijfolie-aardappelmousseline

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Lamsrack

  • 4 stuk(s) lamsracks van 6 ribbetjes (frenched racks)
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepel(s) gemalen komijn
  • 4 theelepel(s) versgemalen zwarte peper
  • benodigde zout

Aardappelmousseline

  • 6 stuk(s) aardappelen, kruimig
  • 1 teen knoflook
  • benodigde olijfolie, extra vierge
  • benodigde zout
  • benodigde peper
  • benodigde (eventueel) room

Gestoofde postelein

  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1000 gram postelein
  • 6 stuk(s) lente-uitjes
  • 2 eetlepel(s) kervel
  • 1 takje(s) lavas (maggiplant)

Lamsrack met komijn en gestoofde postelein met olijfolie-aardappelmousseline Werkwijze

Bereiding:

Lamsrack

Verwarm de borden voor.

Oven voorverwarmen op 180°C

Meng in een kom de uitgeperste knoflook met de olie, komijn, zout en peper en wrijf de lamsracks in met dit mengsel. Laat de lamsracks 30 min bij kamertemperatuur marineren.

Bak in de olijfolie/boter de gemarineerde lamsracks op matig hoog vuur om en om (2 x 2 min). Leg vervolgens de lamsracks in een warme schaal, en plaats ze ca 15 min in de oven van 180°C. (kerntemperatuur 52°C)

Gestoofde postelein

Hak de postelein klein, was ze en laat ze uitlekken in de vergiet. Snijd de kruiden fijn, evenals de lente-uien.

Smelt de boter in de koekenpan op matig vuur en stoof de lente-uien met de kruiden 2 min. Doe er de postelein bij en stoof het geheel nog 5 min. Bestrooi met peper en zout. Draai het vuur uit.

Aardappelmousseline

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Giet de aardappelen af maar bewaar een waterglas kookwater.

Doe het kookwater in de pan met het uitgeperste knoflook en een scheut olijfolie en laat even zachtjes stoven.

Stamp de aardappelen fijn en meng met het kookwater tot een smeuïge puree, voeg eventueel wat room toe. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren:

Snijd de ribbetjes los en verdeel ze over de borden. Leg de lamsribbetjes in het midden. Leg aan de ene kant een bol puree en aan de andere kant een schep postelein.

Besprenkel de puree met enige druppels olijfolie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen