CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Knolselderij spinazie soepje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 600 mililiter bouillon
  • 50 mililiter witte wijn
  • 100 mililiter room
  • 1 stuk(s) kleine prei
  • 150 gram spinazie (houd 12 kleine blaadjes apart)
  • 300 gram knolselderij
  • benodigde peper, zout en nootmuskaat

Knolselderij spinazie soepje Werkwijze

Bereiding:

Was de groenten en snijd ze klein. Bak ze even aan in wat boter en blus af met de bouillon en de wijn. Breng aan de kook en laat het ca. 10 a 15 min pruttellen tot de groenten zacht zijn.

Pureer de soep met staafmixer of Magimix. Breng op smaak. Houd warm.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Klop de slagroom lobbig.

Serveer in een hoog smal glas met schuine bodem. Eerst soep, dan slagroom, vervolgens pijnboompitjes en een blaadje spinazie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen