CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Geitenkaastaartje met gemberroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 8 stuk(s) eieren
  • 350 gram verse geitenkaas
  • 6 eetlepel(s) suiker
  • 250 mililiter slagroom
  • 6 stuk(s) gemberbolletjes
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop
  • 12 takje(s) munt
  • benodigde Siliconevormpjes van caq. 8 cm
  • benodigde boter om in te vetten + bloem

Geitenkaastaartje met gemberroom Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Geitenkaastaartje

Vet 12 siliconenvormpjes van ca. 8 cm. in met een weinig boter en bestuif met wat bloem.

Splits de eieren. Klop het eiwit met een handmixer of in het bekken van de Kitchenaid stijf.

Doe de geitenkaas en de suiker in een andere kom en klop ze met een garde tot ze goed gemengd zijn. Voeg één voor één de eidooiers toe en klop goed tot een romig mengsel.

Vouw het geklopte eiwit met een pannenlikker voorzichtig door het kaasdooier mengsel

Meng niet te veel.

Schep het beslag in de vormpjes en bak de taartjes 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen.

Laat ze 10 min. afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Laat verder afkoelen.

Gemberroom

Hak de gember heel fijn en klop de slagroom stijf en meng met de gember en de siroop.

Serveren

Spuit een spiegel van room op een bord en leg in het midden het kaastaartje.

Versier met een takje munt.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen