CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mosterdsoep met venkel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Croutons

  • 4 sneetje(s) brood
  • benodigde olie
  • benodigde zout

Soep

  • 4 stuk(s) grote champignons
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) venkel
  • 2 stengel(s) bleekselderij
  • 300 gram worteltjes
  • 4 stuk(s) tomaten
  • 6 stuk(s) peperkorrels
  • 1 stuk(s) prei (wit)
  • 50 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 blaadje(s) laurier
  • benodigde tijm
  • 15 gram mosterdzaad
  • 1200 mililiter krachtige kippenbouillon (proeven!!)
  • 2 eetlepel(s) Dyon mosterd
  • 1 eetlepel(s) L Ancien mosterd (= grove mosterd)
  • benodigde peper, zout en suiker
  • benodigde croutons
  • benodigde venkelgroen

Mosterdsoep met venkel Werkwijze

Bereiding:

Soep

Boter smelten en daarin eerst het mosterdzaad aanbakken, dan de bloem toevoegen en een gedeelte van de bouillon en tot een roux roeren. Daarna de grof gehakte ui en de rest van de eveneens grof gehakte groenten erbij doen. Voeg ook de laurierblaadjes en wat tijm toe.

Dan de Dijonmosterd en grove mosterd, zout en peper, suiker erbij doen en tot slot de rest van de bouillon.

Koken tot alles zacht is op lage pit, ca half uur.

Laurier eruit halen en het geheel pureren en daarna zeven. (heel goed alle sappen er uit drukken).

Croutons
Sneetjes brood insmeren met olijfolie, in stukjes snijden en in een droge koekenpan tot knapperige croutons bakken en een beetje zout toevoegen. Daarna laten afkoelen

Serveren

In kom of bijvoorbeeld mooie koffiekopjes, voeg een paar croutons toe en garneer met wat venkel groen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen