CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kabeljauw met tomaat en knoflook

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 750 gram kabeljauwhaasjes (middenstuk)
  • 9 stuk(s) ongepelde knoflooktenen
  • 50 mililiter olijfolie
  • 4 blik(ken) gepelde tomaten (400 gr elk)
  • 1 eetlepel(s) gedroogde basilicum
  • 1 theelepel(s) suiker
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • 50 mililiter creme fraiche
  • benodigde zout, peper en pimenton (of cayennepeper)
  • benodigde verse basilicum

Kabeljauw met tomaat en knoflook Werkwijze

Bereiding:

Laat de blikken gepelde tomaten uitlekken en snij de tomaten in stukjes.

Bak de ongepelde tenen knoflook in olie tot ze lichtbruin zijn.

Doe de tomaatstukjes, knoflookteentjes, gedroogde basilicum, suiker, zout en peper in de pan en kook in tot een dikke puree (ca 20 min).

De knoflookteentjes er uitnemen, de knoflook er uitdrukken en bij het tomaatmengsel voegen.

Snij de kabeljauwhaasjes in 12 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper.

Giet dit dikke, warme tomaatmengsel in een ovenschaal en leg de kabeljauwstukjes erop.

Meng de mayonaise met de crème fraîche, en schep op elk stukje vis wat van dit mengsel.

Strooi daarover een beetje pimenton (of cayenne peper) en een scheutje olijfolie.

Zet ca 10 min onder een hete grill, controleer of vis gaar is en serveer direct.

Serveren:

Leg een stukje kabeljauw op de voorverwarmde borden, garneer met de tomatensaus en wat verse basilicum.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen