CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Ricottaparfait met kersen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Roomkaasmengsel

  • 850 gram ricotta
  • 200 gram St. Moret
  • 120 mililiter slagroom

Amandelkoek

  • 100 gram amandelen, geschaafd
  • 120 gram poedersuiker

Kersensaus

  • 1000 gram kersen zonder pit op sap
  • 330 gram suiker (200 gr + 130 gr)
  • 30 gram maizena
  • benodigde piment (of Jamaicapeper)

Lange vingers

  • 4 eetlepel(s) rum
  • 36 stuk(s) lange vingers (groot)

Ricottaparfait met kersen Werkwijze

Bereiding:

Kersensaus

Het kersensap met 100 g suiker verwarmen en dan maïzena toevoegen, langzaam verwarmen en blijven roeren (± 5-7 min) tot het gebonden is.

Een klein beetje piment bij de kersen voegen en dan bij het kersensap voegen.

Roomkaasmengsel

De ricotta, 130 gr suiker en de slagroom door elkaar mixen met mixer. Nu St. Moret toevoegen en erdoor lepelen. Koel wegzetten.

Lange vingers

De lange vingers breken en besprenkelen met rum

Amandelkoek

De geschaafde amandelen zonder boter verwarmen in een pan met dikke bodem, dan poedersuiker erbij en terug op vuur.

Roeren tot het bruin is en karamelliseert (duurt even).

Voorzichtig en steeds blijven roeren totdat suiker helemaal opgelost is.

Het mengsel op bakpapier dun uitsmeren en laten afkoelen.

In grote wijnglazen laagjes maken.

Eerst een laagje kersensaus in de schaal, dan wat roomkaasmengsel, vervolgens wat gebroken lange vingers en een stuk amandelkoek. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met het roomkaasmengsel en nog wat amandelkoek. Zet in de koeling totdat het uitgeserveerd wordt.

Serveren:

Zet de glazen op een dessertbordje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen