CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Hambouillon met meloenbolletjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Bouillon

  • 400 gram Parmaham
  • 1000 mililiter water
  • 2.5 gram xantaangom

Meloen

  • 2 stuk(s) meloen
  • 6 gram Algin
  • 8 gram Calcic
  • 1 stuk(s) injectiespuit
  • benodigde versgemalen peper

Hambouillon met meloenbolletjes Werkwijze

Bereiding:

Bouillon

Verwijder overtollig vet van de ham, snijd het in stukjes van ongeveer 1 cm en doe de ham met het water in een pan.

Breng het pruttelend aan de kook en schuim het 15 min lang af.

Zeef deze bouillon door een passeerdoek en laat het in de koeling afkoelen.

Meng de gekoelde bouillon met een staafmixer met de xantaangom. Zorg dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Zet het mengsel tot verdere verwerking in de koeling.

Meloen

Schil de meloen en verwijder eventuele pitten.

Pureer de meloen in een keukenmachine en zeef door een passeerzeef.

Roer met een staafmixer de Algin in 1/3 van de meloensap volledig op. Roer daarna de rest van het sap erdoor.

Zeef het mengsel weer door een passerzeef en houd op kamertemperatuur.

Los met een garde de Calcic op in een schaal met 500 ml water.

Vul de injectienaald met de meloensap en laat het 3 min in de Calcic garen.

Verwijder met een zeef de gare bolletjes en spel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

Serveren:

Vul een champagneglas met de bouillon en roer er de meloenbolletjes door. De verhouding is 40% meloenbolletjes en 60% bouillon.

Maal er wat peper over.

N.B. Dit gerecht wordt gedronken en heeft geen bestek nodig.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen