CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevulde soezenkrans

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Krans

  • 100 gram boter
  • 4 stuk(s) eieren
  • 135 gram bloem
  • 0.5 theelepel(s) zout

Extra

  • benodigde spuitzak met gladde spuitmond

Vulling

  • benodigde poedersuiker
  • 500 mililiter slagroom
  • 3 takje(s) munt
  • benodigde suiker
  • 1000 gram aardbeien, rode bessen, frambozen

Gevulde soezenkrans Werkwijze

Bereiding:

Krans

Oven voorverwarmen op 220 °C

In steelpan boter met 150 ml water aan de kook brengen.

Als de boter gesmolten is van het vuur halen en de gezeefde bloem en zout in een keer toevoegen.

Daarna boven zacht vuur blijven roeren tot deeg als bal van de pan loslaat.

Deeg 1 min laten afkoelen.

Daarna eieren een voor een door het deeg roeren. Deeg in spuitzak scheppen en op met bakpapier belegde bakplaat een krans van doorsnee 25 cm spuiten (of deeg met 2 lepels als krans op de bakplaat scheppen).

Deegkrans in het midden van de oven in ca. 25 min lichtbruin bakken. De oventemperatuur halverwege baktijd terugschakelen naar 175 °C. De krans op een rooster laten afkoelen.

Vulling

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Halveer de afgekoelde soezenkrans overlangs. Vul de krans met slagroom en het fruit.( fruit indien nodig wat kleiner snijden).

Serveren:

Met broodmes krans in 12 gelijke porties snijden. Serveer op een bord en bestrooi met poedersuiker en garneer met blaadjes munt. Garneer eventueel met wat overgebleven fruit.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen