CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Glasravioli

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Pesto

  • 0.5 bos(sen) basilicum
  • 150 mililiter olijfolie
  • 75 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram pecorino
  • 25 gram Parmezaan
  • benodigde zout

Ravioli

  • 500 mililiter heldere kippenbouillon
  • 12 gram agar-agarpoeder
  • 4 blaadje(s) gelatine
  • 8 stuk(s) trostomaten
  • 200 gram Parmezaanse kaas in kleine blokjes
  • benodigde rucola
  • benodigde olie, peper, zout en suiker

Glasravioli Werkwijze

Bereiding:

Ravioli

Doe de bouillon in een steelpan en los de agar agarpoeder met een staafmixer op in de bouillon.Week de gelatine blaadjes in koud water.

Breng de bouillon goed roerend tegen de kook aan, knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in de bouillon.

Giet de bouillon op een vlakke bakplaat van 30x60 cm tot er een laag van 2 mm ontstaat.

Hiervoor is exact 360 ml nodig.

Laat de bouillon opstijven en zet tot gebruik in de koelkast.

Dompel de tomaten 30 sec in kokend water en spoel ze direct af met koud water en verwijder dan de schil.

Snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de tomatenblokjes met wat peper,zout en suiker.Haal het mengsel uit de pan en laat het afkoelen.

Snijd met een mes de opgesteven bouillon langs een lineaal in stukken van 4 bij 6 cm. Haal ze met een spatel van het blik.

Leg een theelepel tomaat aan de zijde van een velletje en sla het dan dubbel. Druk de randen goed aan. Maak 36 stuks.

Pesto

Meng de ingrediënten in een keukenmachine tot een mooie pesto. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout.

Serveren:

Leg de ravioli op een groot bord en verhit ze kort in de magnetron.

Verdeel 3 stukjes ravioli op een bord leg er de blokjes kaas bij en wat pesto.

Leg over de ravioli een blaadje rucola.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen