CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Espressosorbet met tiramisu

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Decoratie

  • 200 gram bloem
  • 200 gram poedersuiker
  • 6 stuk(s) eiwitten

Sorbet

  • 12 Kopje(s) espresso
  • 3 eetlepel(s) glucosesiroop
  • 600 mililiter water
  • 150 gram suiker

Merengue

  • 6 stuk(s) eiwitten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepel(s) citroensap
  • 150 gram poedersuiker

Bodem

  • 12 stuk(s) eieren
  • 350 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 Kopje(s) espresso
  • 6 eetlepel(s) amaretto

Tiramisu

  • 200 gram mascarpone
  • 60 gram suiker
  • 600 mililiter room (stijfgeslagen)
  • 3 stuk(s) eierdooiers
  • 2 eetlepel(s) amaretto
  • benodigde cacaopoeder

Espressosorbet met tiramisu Werkwijze

Bereiding:

Bodem.

Verwarm een oven op 160 C°

Klop de eieren stijf met de suiker en spatel de bloem erdoor.

Bestrijk een bakblik met boter en leg hierop bakpapier.

Bestrijk het bakpapier licht met wat boter.

Strijk het beslag uit over het bakpapier en bak de bodem in 25 tot 30 min gaar.

Laat het geheel afkoelen en besprenkel met koffie en amaretto (Het makkelijkste is dit m.b.v. een plantenspuit te doen)

Espressosorbet

Verwarm de espresso en voeg al de ingrediënten toe en roer tot de suiker is opgelost. Laat

het mengsel afkoelen en draai er met de ijsmachine sorbetijs van. Bewaar het ijs tot het uitserveren in de vriezer

Tiramisu

Klop de eidooiers op met de suiker. spatel er de mascarpone, de room de espresso en de amaretto door.

Leg bakpapier in de rand van 12 ringen van 6 cm en vul deze met het mengsel. Zet dit 1 tot 2 uur in de koeling om op te stijven.

Merengue

Verwarm een oven op 90 C°.

Klop het eiwit stijf met de suiker en citroen en spatel er de poedersuiker door.

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er toefjes van op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk het bakblik met een beetje boter zodat het papier op z’n plaats blijft.

Bak de merengues tot ze droog en krokant aanvoelen.

Decoratie

Verwarm een oven op 150 C°. Leg bakpapier op een bakplaat.

Roer alle ingrediënten glad en vul een spuitzak met het mengsel (kleine spuitmond)

Spuit de gewenste vormpjes op het bakpapier en bak deze goudbruin.

Serveren:

Steek 12 cirkels uit de bodem (dezelfde grootte als de tiramisu) en leg deze op een bordje. Haal voorzichtig de tiramisu uit de vorm en plaats op de bodem. Bestrooi met cacaopoeder.

Schep een bolletje ijs op de tiramisu en garneer met de merengue en de decoratievorm.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen