CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardpeersoep

Categorie: 
Maand: 

MENU  2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 350 gram aardperen
  • scheutje(s) citroensap
  • klontje(s) boter (flinke)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) ui, fijn gesneden
  • 200 mililiter groentebouillon
  • 200 mililiter melk
  • benodigde zout en versgemalen peper
  • 100 mililiter slagroom
  • benodigde versgeraspte nootmuskaat
  • benodigde arachideolie om te frituren
  • benodigde peterselie

Aardpeersoep Werkwijze

 

Bereiding:

Houd een aard­peer achter om te frituren. Borstel de rest zorgvuldig schoon, schil ze en snijd ze in dunne plakken of in blok­jes. Doe ze in een kom water met citroensap om verkleu­ren te voorkomen.

Verhit de boter met de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Smoor ze in een paar minuten op laag vuur glazig. Giet de aardpeer af, spoel ze met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze bij de ui in de pan. Smoor ze 6-8 min en giet de bouillon en de melk erbij. Breng zachtjes aan de kook, voeg wat zout en peper toe en laat ze in 20 min gaarkoken.

Pureer de soep (in porties) en roer de verkregen puree door een fijne zeef om hem helemaal glad te krijgen. Warm de soep in een pan door en voeg de room toe.

Breng hem verder op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Schil de achtergehouden aardperen en schaaf ze in flin­terdunne plakjes op de mandoline. Dep ze droog op keukenpapier. Verhit een laagje van 1 cm arachideolie in een pan of een wok. Frituur de plakjes in porties knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met wat zout.

Hak wat peterselie fijn.

Serveren:

Serveer de soep in kommetjes, verdeel er de knapperige plakjes aardpeer over en garneer met peterselie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen