CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebakken spek op tong met zuurkoolmayonaise en gerookt spekkruim

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zuurkoolmayonaise

  • 3 stuk(s) eidooiers
  • 0.5 eetlepel(s) Zaanse mosterd
  • 250 mililiter maisolie

Ingrediënten

  • 150 gram zuurkool
  • 25 gram boter
  • 60 gram gerookt spek in plakjes
  • benodigde arachideolie
  • 12 stuk(s) zeetongfilet, diepvries
  • 12 plak(ken) buikspek

Zeekraal

  • 200 gram zeekraal
  • benodigde olijfolie

Gebakken spek op tong met zuurkoolmayonaise en gerookt spekkruim Werkwijze

Bereiding:

Kook de zuurkool met aanhangend vocht en de boter beetgaar. Leg de plakjes gerookt spek op een bakplaat die ingesmeerd is met olie. Bak dit spek ca. 20 min in een oven van

120 °C, tot de plak­jes droog en krokant zijn. Wrijf het spek daarna tot kruim.

Zuurkoolmayonaise

Pureer in de keukenmachine 80 g van de zuur­kool met de eidooiers en de mosterd. Voeg onder voortdurend roeren, in het begin druppel voor druppel, de maïsolie toe.

Zeekraal

Verwijder zo nodig de onderste stugge delen en spoel de zeekraal snel schoon onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Wok de zeekraal 1-3 min in de hete olie.

Bedek de tongfilets aan een zijde met de plakken buikspek. Bak de tongfilets in arachideolie met de plakjes buikspek aan de onderzijde. Bak alleen de spekzijde, de tong is gaar als het spek krokant is.

Serveren:

Neem de filets uit de pan, draai ze om, bestrooi het spek licht met het spekkruim en verdeel de filets over de borden. Schep de zuurkoolmayonaise naast de filets en bestrooi deze eveneens licht met spekkruim. Verdeel de resterende zuurkool over de filets en garneer met een beetje zeekraal.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen